Familien Arler og Jakobsen
Dette er en hjemmeside om vores lille familie. Her har du mulighed for at følge med i vores hverdag med både billeder og historier.
Vores verdenPeterKatjaTvillingerBillederOpskrifterBlogGæstebogLinksKontakt
Kager
Brød
Mad
Kager
Chokoladekage - Den du ved nok....
Dette er chokoladekagen som alle er vilde med(dog ikke dine hofter), og den er rent faktisk bedst når den har været i fryseren.

500 g sukker
4 æg
3 1/4 dl mælk
450 g mel
4 tsk. vanille
3 spsk. kakao
4 tsk. bagepulver
300 g. smeltet smør

Hvis man vil have en rigtig god chokoladesmag så tilsæt 200 g. smeltet chokolade til sidst og undlad kakaoen. 

Sukker og æg piskes godt. Mel, vanille, kakao og bagepulver sigtes og blandes skiftevis med mælken i dejen. Til sidst røres den smeltede og afkølede smør i.

Hældes i en bradepande (ca. 28x41cm) som både er smurt og foret med tilskåret bagepapir (det gør det lettere at få ud af formen bagefter - så den tid du bruger på at smøre og stiklippe bagepapiret er godt givet ud).
Bag kagen i 200grader forvarmet ovn i 35 min. (brug ikke varmeluft).

Til glasur bruger jeg denne:
300 g flourmelis
100 g blød smør
40 g kakao
3 spsk mælk - eller mere indtil den ønskede konsistens opnåes.

Pisk alle ingredienser godt sammen og smør det ud på kagen.
Vent med at putte glasur på indtil kages skal bruges, da det ikke bliver et godt reslutat når den fryses. 

Cantuccini med appelsin (italiensk biscotti) ca. 50 stk.
Den perfekte lille kage til at dyppe i kaffen, MUMS.

4 dl hvedemel
2 dl muscovadorsukker
1 tsk vanillesukker
2 spsk Grand Marnier eller Cointreau
Revet skal og saft fra en appelsin.
2 spsk smør
2 æg
200g smuttede mandler

Kom de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt likør, appelsinskal smør og æg og rør det sammen til en smidig dej. Ælt mandlerne ind i dejen. læg dejen i en plastikpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min.

Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker, som rulles ud til en lang pølse med en diameter på 3 cm.
Læg rullerne på en bageplade med bagepapir og bag midt i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 12 min.
Skær i 1 1/2 cm brede stykker og læg dem tilbage på bagepladen og dæk dem med bagepapir. Bag i yderligere 10-15 min. Lad dem køle af på en rist.
Opbevar tørt.
Velbekomme.
Vores verdenPeterKatjaTvillingerBillederOpskrifterBlogGæstebogLinksKontakt
All Rights Reserved...